Ons aanbod

Uitblinken als team

Met dit teamontwikkel-programma creëren we een uitblinkend team, waAR SAMENWERKEN VANZELFSPREKEND IS 

Wij helpen jou het beste uit jouw mensen te halen, zodat jouw team top prestaties levert! Teamleden worden zich bewust van de kracht van samenwerken, versterken en vullen elkaar aan. Het resultaat is een succesvoller team. 

 Herken je dit?  

 • Jouw team hangt als los zand aan elkaar. Iedereen doet zijn werk vol passie, maar ze werken langs elkaar heen, ze zoeken onderling geen afstemming en ze zitten daarmee op hun eigen eilandje. De teamleden zien niet de toegevoegde waarde van samenwerken, waardoor jullie niet het maximale uit het team halen. 
 • Jouw teamleden werken hard, en doen wat er van hen wordt verwacht. De teamleden zijn gericht op de uitvoering van de individuele taak en ze nemen weinig initiatief als het gaat om de bijdrage aan de teamdoelen. Je voelt dat er weinig betrokkenheid is bij het team en de teamdoelen.
 • Werkoverleggen verlopen rommelig; de een komt te laat binnen, de ander neemt tussendoor een telefoontje aan. Iedereen praat door elkaar heen, het lijkt net een kippenhok. Er wordt niet naar elkaar geluisterd en er is geen interesse in elkaar.
 • De onderlinge betrokkenheid ontbreekt, er is weinig emotionele binding. Teamleden stappen alleen op elkaar af als het echt noodzakelijk is om verder te komen in het werk. Als je de afdeling oploopt, voel je een koele en afstandelijke sfeer.  
 • Er wordt weinig gedeeld over het werk uit angst voor kritiek en jouw teamleden ervaren feedback als bedreigend. Teamleden spreken elkaar niet aan. Jij voelt aan alles dat er conflicten sluimeren.  

 Hoe zou het voor je zijn als…. 

 • De samenwerking als vanzelf gaat. Teamleden zoeken elkaar op om te sparren, vullen elkaar aan en versterken elkaar. Daarmee zijn ze een succesvol team. Samen bereiken jullie meer! 
 • Jouw team bevlogen is en intrinsiek gemotiveerd om samen aan de teamdoelen te werken. De teamleden zijn proactief, voelen zich betrokken en komen met nieuwe initiatieven. 
 • Een werkoverleg niet meer nodig is om per se zaken te bespreken, omdat jouw teamleden uit zichzelf elkaar op de hoogte houden en oprecht geïnteresseerd zijn in elkaars werk en expertise.  
 • De sfeer ontspannen is, waar collega’s het leuk hebben met elkaar, nieuwsgierig zijn naar elkaars intenties en elkaar opzoeken om samen te werken aan het beste resultaten.
 • Fouten en successen worden gedeeld en gevierd, zodat teamleden van elkaar kunnen leren en het beste uit de ander naar boven halen.   

Dat is mogelijk als..
Jij en jouw team het teamontwikkel-programma “Uitblinken als team” inzetten. Tijdens 4 krachtige sessies gaan we aan de slag met de optimale samenwerking in jullie team. Want: ‘teamwork makes the dream work’!

Het programma bestaat uit: 

 • Eendaagse kick-off;
 • 3 live trainingsdagen;
 • Een team-toolbox bomvol concrete en praktisch toepasbare tools & werkvormen. Hiermee werken jullie continu aan de optimale samenwerking. Jullie zetten de tools & werkvormen in tijdens het dagelijkse werk als follow-up, zodat de vooruitgang behouden blijft;
 • Interactief E-book met theorie & opdrachten. Met het E-book heb je nóg meer kennis en inspiratie in handen als het gaat om teamwork. En je vindt er tal van opdrachten waarmee je aan de slag gaat. Je bent dus al direct bezig met het in de praktijk brengen van jullie optimale samenwerking; 
 • Elk teamlid ontvangt een persoonlijke analyse inclusief uitgebreid rapport. Met dit rapport heeft elk teamlid inzicht in zijn/haar individuele kwaliteiten. Plus jullie krijgen als team inzicht in de wijze waarop jullie optimaal met elkaar kunnen communiceren. 

Aan het einde van het programma:

 • De teamleden zijn zich bewust van de kracht van samenwerking. Ze weten het beste uit zichzelf te halen en daarmee de ander te versterken. Doordat de teamleden samen werken, zijn ze succesvol als team.
 • Verbinden de teamleden zich aan de teamdoelen en voelen ze zich verantwoordelijk voor hun bijdrage. Ze trekken daarin samen op en helpen elkaar. 
 • Teamleden zoeken elkaar op om te sparren. Ze zijn in staat vanuit een open en nieuwsgierige blik naar elkaar te kijken. 
 • De teamleden zijn zich bewust van hun invloed op de werksfeer en ze weten wat nodig is om het beste teamresultaat te behalen. 
 • Is er een basis van openheid gecreëerd waarbij de teamleden weer nieuwsgierig naar elkaar zijn en feedback durven vagen en geven

De prijs voor het programma is afhankelijk van het aantal teamleden en daarom op aanvraag. Natuurlijk geven we jou graag een indicatie. Als jouw team bestaat uit 20 personen, dan vraagt het complete programma slechts een investering van 425 euro per teamlid
 * Exclusief btw en arrangementskosten

Veelgestelde vragen:
Mag ik als manager meedoen met de teamontwikkeling?
Ja, juist! Omdat je onderdeel bent van het team en omdat we open en transparant met elkaar aan de slag zijn.

Zijn de uitkomsten van de DISC vertrouwelijk? 
De uitkomsten van de DISC zijn altijd positief en geven juist inzage in de talenten van de medewerkers. Elk teamlid deelt zelf wat ie wil delen met de rest.

Mijn teamleden zijn stuk voor stuk toppers, hebben wij teamontwikkeling nodig?
Ook als jullie met plezier samenwerken is het nodig om te blijven werken aan de optimale samenwerking.  Het is juist  belangrijk om daar in te investeren, zodat je ervoor zorgt jullie een sterk team blijven.  

We hebben net een paar nieuwe medewerkers aangetrokken, is het dan handig om nu te starten? 
Jazeker, dat is juist een goed moment om te bouwen aan een goede samenwerking. Het is een mooi vertrekpunt om met teamontwikkeling aan de slag te gaan!

Het team loopt niet fantastisch, maar wel oké, is dat ook voldoende om te starten?
Een optimale samenwerking is niet vanzelfsprekend en het is een continu proces om aan te werken. En je wilt juist voorkomen dat het escaleert.

Jullie zijn gevestigd in Friesland. Begeleiden jullie ook teams in de rest van Nederland?
We begeleiden veel teams in Friesland en het Noorden, maar zijn niet gebonden aan deze regio. We komen graag op locatie!
 

Ja, kom maar op deze training!

UITBLINKERS INSPIRATIE

Wil jij een sterk team creëren?

 

Meld je dan nu aan voor regelmatige tips & adviezen. En je ontvangt meteen de 6 stappen om een sterk team te bouwen gratis!