Ons aanbod

Uitblinken als team-traject

een sterk team dat de organisatie ambities realiseert. eindelijk een team dat staat te springen om samen de doelen te behalen, daar zit jij als manager op te wachten! 

Oké, genoeg frustraties over het team dat de hakken in het zand steekt, het is tijd voor een positief team dat zijn talenten inzet om de organisatie doelen te realiseren. Het is tijd voor positieve energie en een team dat staat te popelen om gezamenlijk doelen te halen. Wij gaan samen knallen!

Wacht niet langer, blijf het niet moedeloos aanzien hoe de mensen in jouw team stroef samenwerken. Het is zonde om talent verloren te laten gaan, zowel voor de teamleden als voor de organisatie. Een team kan als een geoliede machine werken als jij weet hoe je de mensen in jouw team motiveert, wat hun specifieke talenten zijn en hoe ze ambassadeurs worden. Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw team gaat uitblinken!

De wereld staat nu meer dan ooit op z’n kop, het werken op afstand creeert letterlijk afstand. Ondanks de situatie die om aanpassing vraagt wil jij met jouw team alles er uit halen wat er in zit. Je ervaart dat het nu nog belangrijker is dat het team op elkaar ingespeeld is. En dat elk individu binnen het team gebruik maakt van zijn of haar talenten, zodat ze zelfs vanuit hun eigen huiskamer samenwerken als pro’s. Pak de regie terug door in te zetten op dat sterke team!

In 4 maanden inspireren en begeleiden we jou en jouw team om een sterk team te bouwen dat succesvol en met plezier de organisatie ambities realiseert. 

Hoe ziet het traject er uit?

 • Een keer per maand hebben we een gezamenlijke live sessie van een dagdeel (4 sessies totaal). Alle teamleden, inclusief jij als teammanager, zijn hierbij aanwezig. 
 • Jullie krijgen na afloop van elke sessie concrete & praktisch toepasbare werkvormen en tips over hoe jullie de verandering levend kunnen houden. Deze werkvormen kunnen jullie zelf gebruiken tijdens bijvoorbeeld teamoverleggen. Jullie werken hiermee continu samen aan het sterke team. Het geleerde brengen jullie direct in de praktijk. Geen excuus meer om te wachten tot de volgende sessie!
 • Individuele kennismakingsgesprekken waarin elk teamlid een persoonlijke analyse inclusief uitgebreid rapport ontvangt. Met dit rapport heeft elk teamlid inzicht in de individuele kwaliteiten. Plus jullie krijgen als team inzicht in de wijze waarop jullie optimaal met elkaar kunnen communiceren.
 • Om ervoor te zorgen dat jij als teamleider het overzicht bewaart in deze denderende teamtrain staan er  3 persoonlijke sessies met jou als teamleider gepland. Na de eerste live-sessie, na de 2e live-sessie en na de 4e live-sessie. Zodat jij als teamleider volledig kunt meedeinen op het ritme wat we hebben ingezet en we jou van feedback en input voorzien voor een optimaal resultaat. 

Extra/optioneel:

 • Persoonlijke coaching voor alle teamleden gedurende deze 4 maanden. 
 • Borgingssessie

We gaan dit traject aan voor 4 maanden, omdat we weten dat deze tijd nodig is om écht patronen te doorbreken en verandering voor elkaar te boksen. Yes, klinkt als een hele boel he? En jullie hebben het al zo druk. Maar hey, een verandering gaat niet van de ene op de andere dag, was het maar zo simpel. We kunnen het wel simpel maken, maar we kunnen niet toveren. Gelukkig zijn we lekker praktisch, waardoor het niet alleen blijft bij het leren van nieuwe dingen. Het gaat namelijk om de vertaalslag naar de toepassing in de praktijk. Actie in de taxi! 😉 Want alleen door te doen gaat het lukken om voor eens en altijd dat sterke team te bouwen.  

Dit is wel zo’n beetje hoe het nu is…

 • Samen schouders eronder en gaan, dat is hoe jij met jouw team veranderingen te lijf wilt gaan. Maar je merkt dat je er als een berg tegenop kijkt bij elke aankondiging van een nieuw systeem of een andere werkwijze. Vooral omdat je weet dat die hakken in het zand gaan.
 • Als team hebben jullie doelen te realiseren en die neem jij heel serieus. Echter op het moment dat jullie als team daarin tekort schieten, is er onvoldoende zicht op ieders bijdrage aan dit geheel.
 • Jouw teamleden doen stuk voor stuk hun werk goed, maar houden zich met name bezig met ad-hoc acties. Dit leidt niet tot die waardevolle bijdrage aan de organisatieambities.
 • Het voelt alsof je grip verliest, grip op jouw team en op wat hen motiveert. Dat wordt nog eens uitvergroot door het hybride werken. De onderlinge verbondenheid mist. En dat frustreert. Deze frustraties zijn voelbaar bij zowel jou als bij jouw teamleden.
 • Je vindt het belangrijk dat talenten centraal staan, omdat je volledig vertrouwt op jouw teamleden. Je hoopt dat ze daarin verantwoordelijkheid nemen en proactief met ideeën komen en zich aanmelden voor projecten. De werkelijkheid is dat jij nog steeds de projecten verdeeld en teamleden zich vastklampen aan hun functieprofiel en bijbehorend takenpakket.
 • Jij gelooft in de kansen en mogelijkheden van jouw team en weet dat het uitblinkers zijn. Maar toch wordt die potentie niet ingezet om een sterk staaltje teamwork neer te zetten

Hoe lang blijf je nog vanaf de zijlijn gefrustreerd toekijken zonder verbetering te zien? Jouw ambities staan haaks op deze situatie… voor je het weet word je ook die vastgeroeste manager. Je weet heel goed wat je wilt met jouw team, maar krijgt het niet voor mekaar. No worries; wij gaan jou en jouw team leren om in 4 maanden een sterk team te bouwen dat succesvol en met plezier de organisatie ambities realiseert.

Wij weten dat dit is hoe je het graag zou zien…

 • Een team dat focust op de voordelen van een verandering. Daardoor staat jouw team te springen om hier als team aan te werken!
 • Jouw team staat synoniem voor een geoliede machine; samen zorgt het team voor resultaat. Adhoc situaties verdwijnen naar de achtergrond omdat de focus is op de eindbestemming.
 • Elke dag stortten teamleden zich vol overgave op hun werk omdat ze vanuit hun tenen voelen welke waarde zij iedere dag leveren aan de organisatieambities.
 • Een cultuur waar successen en fouten worden gevierd, waar gedachten en gevoelens worden gedeeld en jij (weer) op de stoel zit van coach en facilitator. Weg met die controledrang.
 • Teamleden pakken verantwoordelijkheid, kijken verder dan hun eigen ‘pakkie an’ en maken gebruik van elkaars kwaliteiten en expertise. Daarmee lossen ze samen de shit op en staan ze sterk!
 • Een teamspirit a la ‘Whatever it takes.’ Waarbij ze het beste uit elkaar halen, dat stapje extra zetten om verwachtingen te overtreffen en door het vuur gaan voor elkaar.

Laat ons raden? Je zit nu op het puntje van je stoel omdat bovenstaande echt is wat jij wil met jouw team. Laten we dan ook nu spijkers met koppen slaan en gaan met die banaan. 

 

Zijn dit vragen waar je mee rond loopt?

 • Hoe krijg ik het teamlid mee dat bij de geringste verandering tegengas geeft?
 • Medewerkers staan nu vaak aan mijn bureau, maar het liefst zie ik dat ze elkaar feedback geven of opzoeken. Hoe krijg ik dat voor elkaar?
 • Hoe vertaal ik nou de missie van de organisatie naar hele concrete doelen? En dan zo dat de teamleden zich hieraan kunnen en willen committeren…?
 • Hoe zorg ik er voor dat mijn teamleden elkaar opzoeken om te sparren, en dat ze snappen dat ze elkaar nodig hebben om het beste resultaat te bereiken?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn teamleden zelf de regie pakken en ‘in the lead’ zijn als het gaat om hun ontwikkeling binnen het team?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ideeën met enthousiasme worden onthaald, in plaats van dat we tijdens teamoverleggen altijd op tegengas stuiten? Of nog beter… als teamleden vol overgave zelf met de meest creatieve ideeën komen? 

Waar gaan we tijdens het traject concreet mee aan de slag?

Positieve kracht
Voor we gaan bouwen, creëren we een nieuw startpunt voor jullie als team, waarin een ieder de ruimte krijgt om aan te geven waar hij/zij de gewenste groei ziet. Met deze input werken we de komende periode gericht aan die groei.
Ook gaan we elkaar op een positieve en luchtige wijze beter leren kennen. Waar we aandacht hebben voor elkaar en daarmee aan de relatie bouwen. Hiermee creëren we een veilige en vertrouwde omgeving. We moedigen het talent aan en maken het teampotentieel inzichtelijk. Jullie weten straks van elkaar waar jullie talenten liggen en waar jullie elkaar kunnen versterken.

Kracht van Kwetsbaarheid
Een team bestaat uit individuen met hun eigen unieke persoonlijkheden. Voor een optimale samenwerking waarin open en vanuit vertrouwen met elkaar wordt gecommuniceerd, is het van belang dat een ieder zich bewust is van de ruimte die hij/zij inneemt in het team. Welke ruimte neem jij in? En waar laat je ‘em liggen? Omdat je bijvoorbeeld iets spannend vindt, bang bent voor afwijzing of om teleurstelling te voorkomen. We dagen tijdens deze sessie de teamleden uit om zich open en kwetsbaar op te stellen en te delen wat hem/haar belemmert in de samenwerking en de communicatie met elkaar. Op deze wijze ontstaat er onderling begrip en is het makkelijker om elkaar feedback te geven.

Verbinden zonder te oordelen
Feedback geven en nemen; het draait hier om de dialoog, waarin jullie nieuwsgierig en zonder oordeel met elkaar in gesprek zijn. Geen gedoe of oude koeien uit de sloot halen, maar met begrip en waardering voor elkaar. Wat maakt dat we niet de dialoog voeren die we graag zouden willen voeren? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we dat wel doen? Door vooral vragen te stellen die je eerder niet durfde te stellen zorgen we ervoor dat de teamleden op een laagdrempelige manier elkaar van feedback kunnen voorzien. Ook maken we afspraken over de voorwaarden die we belangrijk vinden om elkaar op een laagdrempelige wijze van feedback te durven voorzien.

Samenwerkingsafspraken
We brengen in kaart welke verwachtingen we van elkaar (inclusief manager) hebben als het gaat om de thema’s die we tijdens elke sessie hebben opgepakt, zodat jullie zelf opvolging hieraan blijven geven. Daaruit voortvloeiend maken we afspraken over de samenwerking en hoe we elkaar hierin scherp willen houden. We maken de vertaalslag naar ieders eigen invloed en verantwoordelijkheid daarbij. Het blijft dus niet alleen bij het maken van afspraken; ieder teamlid gaat met een actie de deur uit om de nieuwe patronen aandacht te blijven geven, hoe groot of klein de actie ook is. Op deze manier zorgen jullie zelf voor de beweging die jullie als team in gang hebben gezet.

Dit is het traject vooral niet

 • Wil je eerst allerlei analyses of diepgaand onderzoek voordat we los gaan? That’s not us! Wij houden niet van het uitvoeren van ellenlange onderzoeken voordat we starten. We zijn praktisch en to the point. Door te starten zetten we de verandering al in gang!  
 • Geen focus op procesmatige zaken, wij hebben oog voor de mens; die staat centraal. Want dat bepaalt het succes van dit team-traject!

Overzicht van het resultaat na het Uitblinken als team-traject

Als we zo intensief gaan samenwerken tijdens dit 6-maanden traject, dan willen jullie natuurlijk wel een overzicht van het concrete resultaat:

 • Jullie vormen samen een sterk team dat met plezier samenwerkt en de doelen behaalt!
 • De missie van de organisatie hebben jullie vertaald in de team purpose. En die hebben jullie weer verder geconcretiseerd in teamdoelen. Jullie weten dus heel concreet welke bijdrage jullie leveren aan de missie van de organisatie, én aan de teamdoelen. Omdat deze teamdoelen zo helder zijn en jullie je hieraan hebben gecommitteerd, halen jullie ze ook. Prettige bijkomstigheid; het geeft gewoon ook een goed gevoel als jullie bijdrage zinvol is. 
 • Als er een change of plan is, zijn jullie voorbereid. Deze veranderingen overkomen jullie niet langer, omdat jullie zelf de regie pakken. Jullie werken proactief en kunnen op tijd bijsturen. Jullie zijn als sterke team voorbereid op de toekomst. Futureproof noemen wij dat.
 • Er gaat een mega aantrekkingskracht uit van jullie sterke team! Jullie zijn trots dat jullie onderdeel uitmaken van het team. Jullie werken vol toewijding en nemen verantwoordelijkheid.
 • Creatieve ideeën borrelen op, omdat het bijna voelt alsof jullie mede-ondernemers zijn.
 • Uit tal van onderzoeken blijkt dat teamleden die bevlogen werken, meer werkplezier ervaren. Dat heeft weer een positief effect op de betrokkenheid en motivatie. En als we dan toch bezig zijn met die effecten uit onderzoeken, dan noemen we meteen ook dat het ziekteverzuim daalt en de productiviteit stijgt.
 • Jullie hebben duidelijk zicht op je eigen talenten, en kunnen hiermee het verschillend-zijn productief maken. Doordat Jullie elkaars kwaliteiten, expertise en intenties kennen, waarderen jullie elkaar. Jullie zien de toegevoegde waarde van samenwerken als sterk team. Ow ja, al die krachten bundelen we, zodat jullie het teampotentieel in kaart hebben!

   

Investering voor het Uitblinken als team-traject

In 4 maanden bouw je een sterk team… We kunnen ons voorstellen dat je bijna niet kunt wachten om hiermee te starten… En tuurlijk wil je weten wat de investering is. De prijs voor dit team-traject bedraagt 13.797,- euro (exclusief btw en locatiekosten) voor een team van maximaal 10 personen. Bestaat jouw team uit meer personen? Geen probleem, ook dan is het traject mogelijk, we maken dan graag een voorstel op maat.

FAQ

 

Mag ik als manager meedoen met het traject?
Ja, juist! Omdat je onderdeel bent van het team en omdat we open en transparant met elkaar aan de slag zijn.

Mijn teamleden zijn stuk voor stuk toppers, hebben wij teamontwikkeling nodig?
Ook als jullie met plezier samenwerken is het nodig om te blijven bouwen aan een optimale samenwerking. Het is juist  belangrijk om daar in te investeren, zodat je ervoor zorgt jullie een sterk team blijven.

We hebben net een paar nieuwe medewerkers aangetrokken, is het dan handig om nu te starten?
Jazeker, dat is juist een goed moment om te bouwen aan een sterk team. Het is een mooi vertrekpunt om met teamontwikkeling aan de slag te gaan!

Jullie zijn gevestigd in Friesland. Begeleiden jullie ook teams in de rest van Nederland?
We begeleiden veel teams in Friesland en het Noorden, maar zijn niet gebonden aan deze regio. We komen graag op locatie!

 

Ja, kom maar op met het Uitblinken als team in 4 maanden traject!

UITBLINKERS INSPIRATIE

Wil jij leiderschap in jouw team vergroten?