Over ons

Klaske & Margriet

Klaske haar verhaal: 

Al vroeg kwam ik aanraking met het positieve effect van teamwork. Ik deed jarenlang aan een teamsport. Voor de Friezen onder ons; kaatsen.
We wonnen als team heel veel prijzen; het succes kon niet op. We hadden hetzelfde doel; we vormden een eenheid. Met als basis, heel veel vertrouwen in elkaars kwaliteiten, maar we hadden bovenal heel veel plezier. Blindelings vertrouwen; je wist welke positie de ander innam en we hadden aan een half woord genoeg. Op een slechte dag, compenseerde de een de ander; het teambelang stond voorop. Doordat we als echt team speelden, waren we beter dan de meer getalenteerde teams. 

Jarenlang waren we succesvol. Totdat de eerste scheurtjes in de samenwerking ontstonden. Die scheurtjes werden veroorzaakt door de neiging om te streven naar individuele erkenning en aandacht ten koste van de collectieve resultaten. Conflicten sluimerden en het plezier verdween en ook de resultaten bleven uit. Uiteindelijk barstte de bom, wat het einde betekende van de samenwerking. 

Die chemie die we als team ervoeren, zie ik als een unieke en leerzame ervaring die zeldzaam is, maar o zo waardevol en effectief. Een ervaring die ik elk team gun, omdat teamwork zorgt voor succes!

margriet haar verhaal: 

Als pas afgestudeerde HRM’er begon ik met een rugzak vol kennis aan mijn eerste échte baan als HR adviseur bij een toffe organisatie. Ik had in die periode een manager die mijn potentie zag. En door die waardering durfde ik mijn kop boven het maaiveld uit te steken. Uit te blinken in mijn vakgebied en betrokken te zijn bij de leukste projecten.

Maar ik stak mijn kop boven het maaiveld uit omdat ik dat zélf leuk en interessant vond. Niet per se als onderdeel van het team waar ik bij hoorde. Af en toe koppelde ik wel eens wat terug, maar meer omdat het moest. Meestal ging ik gewoon mijn eigen gang. Mijn manager en de directie waren tevreden, prima toch?! Dacht ik. Ondertussen voelde ik mij steeds minder betrokken bij het team. Werkoverleggen? Yep, wel aanwezig, maar niet actief. Elkaars kwaliteiten benutten? Mwaahh… ik was liever zelf verantwoordelijk, en niet afhankelijk van een ander.

De werksfeer binnen het team daalde. In het begin had ik daar zelf weinig last van, ik voer immers mijn eigen koers. Maar gaandeweg liepen de irritaties op, en voelde ik me steeds minder betrokken bij het team. Hoe tof ik mijn eigen baan ook vond… en de hoeveelheid vrijheid die ik had, het was niet meer genoeg. Het voelde alsof mijn gedrevenheid voor mijn werk tussen m’n vingers door glipte. Alles wat ik deed, voelde als los zand, als geen geheel. We waren geen sterk team, maar gewoon een groep professionals die hun eigen weg gingen binnen dezelfde organisatie. Het werk wat ik deed, was niet meer genoeg voor mij. Ik wilde meer. Meer werkplezier als team, samen elkaar versterken. Samen juichen als we onze doelen hadden bereikt. Uiteindelijk vervolgde ik mijn weg bij een andere organisatie, en gebeurde er iets magisch…

ons verhaal: 

In 2016 kruisten onze wegen elkaar door een carrière-move. Een toevalstreffer maar het voelde bijna alsof het was voorbestemd.
Samen waren we verantwoordelijk voor een samenwerkingsverband van 19 woningbouwcorporaties. Deze 19 zelfstandige organisaties hadden de handen ineen geslagen om de ontwikkeling van hun medewerkers te faciliteren. 
Samen gingen we er vol voor! Twee nuchtere Friese dames met dezelfde drive, positieve mindset en toch heel verschillend als individu. We omarmden elkaars verschillen en zetten samen de schouders eronder, omdat we elkaar nodig hadden om het collectieve resultaat te behalen.
Alle ingrediënten voor een succesvolle samenwerking waren aanwezig. Door onze functietitels los te laten en verder te kijken dan ons eigen takenpakket, kregen onze talenten de ruimte en gebeurde er iets magisch….

De bevlogenheid spatte er vanaf; rammelende toetsenborden om onze creativiteit kwijt te kunnen. Ons onuitputtelijke enthousiasme en trots waarmee we non-stop over ons werk konden kletsen. De meest simpele, eentonige klusjes deden we met een grote glimlach, wetende dat dit bijdroeg aan het grotere geheel. Keihard en toegewijd werken tot in de late uurtjes, omdat we er zoveel plezier aan beleefden en omdat dit nou eenmaal nodig was om het resultaat te bereiken. 

De verzoekjes om met en bij ons te komen werken vlogen ons om de oren. Omdat de positieve vibe die blijkbaar om ons heen hing, zorgde voor een ‘ik wil erbij horen’ gevoel.

Door elkaar te versterken, werden we de beste versie van onszelf en haalden daarbij het maximale uit onze samenwerking. We inspireerden en enthousiasmeerden honderden medewerkers en het initiatief kreeg een gezicht; Klaske & Margriet; het Gouden duo.

In 2018 gingen we samen het avontuur aan om andere teams te inspireren wat het effect van teamwork is. Want… Teamwork makes the dream work! 

Teamwork makes the dream work! 

Wat je over Klaske moet weten…

  • Met mijn natuurlijke flair weet ik anderen in te pakken en zorg ik daarmee direct voor een ontspannen sfeer. 
  • Geen idee hoe ik het voor elkaar krijg, maar ik kom 9 van de 10 keer binnen met vlekken op mijn kleding terwijl ik ze schoon uit de kast heb getrokken. 
  • Mijn creativiteit en wirwar in mijn hoofd zijn soms irritant, maar ik zou er ook niet zonder kunnen omdat ik anders de beste en gekste ideeën zou missen.
  • Wat ik mis aan techniek bij het potje tennis maak ik goed met mijn kracht en de wil om als beste te presteren. 
  • Getrouwd met een gedreven koeienboer en mem van een eigenzinnige peuter. 

06 41 911 560
klaske@ontwikkel-uitblinkers.nl

Wat je over Margriet moet weten…

  • Ik ben een tikkeltje allergisch voor mensen die klagen omdat ik vanuit mijn optimisme eindeloos denk in kansen en mogelijkheden. 
  • Mega gedisciplineerd in alles wat ik doe. Sporten? Niet mijn hobby, maar if that’s what it takes om mijn doel te bereiken, dan doe ik dat. Afspraak = afspraak. 
  • Ik ben een slowstarter in de ochtend en pas aanspreekbaar na twee koppen koffie. Maar na de cafeïne-boost is mijn werktempo niet te stoppen.
  • Super perfectionist, ik kan me enorm af laten leiden als iets niet klopt of verkeerd gespeld staat. Ik ga door totdat echt alle puntjes perfect op de i staan. 
  • Getrouwd met een handige Henk en mem van twee ondernemende tieners.

06 55 480 633
margriet@ontwikkel-uitblinkers.nl

Het Gouden Duo;

UITBLINKERS INSPIRATIE

Wil jij een sterk team creëren?

 

Meld je dan nu aan en ontvang de 6 stappen om een sterk te bouwen gratis!