Over 

Klaske & Margriet

Hoe onze samenwerking begon…

 

Onze wegen kruisten elkaar in 2016; een toevalstreffer; ook al is het waarschijnlijk voorbestemd. Samen waren we verantwoordelijk voor de loopbaanontwikkeling van 2100 medewerkers. Al snel werden we het gouden duo genoemd, door ons sterk staaltje teamwork en de ongelofelijke successen die we samen teweeg brachten. Vertrouwen & openheid als basis van succes.

Wetende dat het ook anders kan..  we zien het dagelijks in de teams die we begeleiden, maar we kunnen ook uit eigen ervaring spreken. 
Hoe erg is het als je niet jezelf kunt zijn op je werk? Jezelf niet durft uit te spreken. Geen hulp durft te vragen. Wegduikt bij een gemaakte fout en je je niet gezien en gehoord voelt? Geen verbinding voelt met je collega’s? 

We zijn niet gelijk. We vinden allemaal wat anders.

 Maar we voelen hetzelfde. 

We willen erbij horen. 

  

een veilige & vertrouwde werkomgeving is helaas niet vanzelfsprekend, en zo f*cking underrated

het is onze missie om die veilige & open sfeer te creeren, zodat jullie samen als team kunnen groeien en boven jullie zelf uitstijgen

 

Ben jij more than ready om te starten met jouw team?

Vraag een gratis matchcall aan.

 

Klaske & Margriet, twee vrouwen met power en visie

 

Onze chemie werkt nog altijd aanstekelijk.. en zonder bescheiden te zijn; onze aanpak is verfrissend, energiek.  positief, maar vooral raak. En dat maakt dat wij ongelofelijk mooie resultaten neerzetten met de teams die we begeleiden.

Wij combineren eindeloos optimisme en enthousiasme met onze expertise op het gebied van HR, loopbaanadvies & (positieve) psychologie. Dus als het gaat om:

Oog voor de unieke talenten en persoonlijkheid van elk individu in het team

Een sfeer creëren die groei faciliteert

Angsten en belemmeringen die om de hoek komen kijken bij groei

Een positieve werkcultuur 

Weten we het een en ander… 😉

We never finish learning, but we’re always enough

Je bent goed zoals je bent. Jullie zijn goed zoals jullie zijn. We komen de samenwerking niet repareren, omdat ‘ie niet kapot is. Maar… het kan nog zoveel mooier, fijner, leuker, magischer! 

F*ck the process, people first
F*ck the process, people first

Als de samenwerking schuurt, willen mensen geen procesmatige aanpak. Lean, werkprocessen… het is niet de oplossing. Jouw mensen willen gehoord en gezien worden. Echte aandacht & waardering.

Niemand is de zwakste schakel

Het is makkelijk om de schuld bij de ander neer te leggen. Bullsh*t. Je kunt het gedrag van een ander niet veranderen. Wel jouw gedrag en de manier waarop jij reageert. En die keuze heeft iedereen. Elke dag opnieuw. Including you. 

F*ck the process, people first
You ain’t seen nothing yet van jouw collega’s

De meest succesvolle samenwerking valt en staat met psychologische veiligheid. Dat vraagt dat je jezelf open stelt. Kwetsbaar durft te zijn. De diepere connectie aangaat met elkaar. Denk je dat je alles al weet van jouw collega’s? Think again.  

alle succesingredienten zijn al in jouw team

Verbeterpunten? Daar gaan we niet op focussen. We kijken vooral naar kwaliteiten, wat is er al wel, wat lukt al wel. Vanuit dit waarderende perspectief gaan we aan de slag. Alle potentie zit namelijk al in jou & jullie. Het is de kunst om deze potentie te versterken en om elkaars verschillen te respecteren.  

Waarom Klaske & Margriet?

 • Omdat wij binnen no-time een veilige sfeer creëren.

 • Bij ons is alles bespreekbaar… Alles en iedereen mag er zijn. Door de juiste vragen te stellen, zorgen wij voor bewustzijn, inzicht en actie.

 • Een mix van warmte & confrontatie. Klaske is het slimme hart en Margriet het slimme hoofd; inderdaad een gouden duo ;-).

 • Improviseren; yes, we can en we do. Eindelijk komen er dingen op tafel waarvan jij en jouw team stiekem hoopten dat ze op tafel komen. En daar nemen we de ruimte voor. Als dat betekent dat we ons complete programma over boord moeten gooien.. Dan doen we dat.

 • Wij voelen feilloos aan, wanneer we door kunnen vragen en wanneer de grens is bereikt.

 • Heftige, zware onderwerpen komen aan bod, juist door onze positieve energie raken we deze aan. Zonder dat we er met z’n allen in blijven hangen.

 

Wat je over Klaske moet weten…

 

 • Mijn speelsheid zorgt voor een hoofd vol ideeën en het hoeft voor mij allemaal niet zo strak, precies en volgens procedures & standaards.
 • Geen idee hoe ik het voor elkaar krijg, maar ik kom 9 van de 10 keer binnen met vlekken op mijn kleding terwijl ik ze schoon uit de kast heb getrokken. .
 • Ik hecht veel waarde aan mijn nachtrust… Ik lig vrijwel elke dag om 22.00 uur in bed, ook in het weekend… Living on the edge ;-). 
 • Als ik ergens aan begin, dan moet het af. Niet morgen, maar nu. Een beetje rigide af en toe..
 • Ik ben gek op zelfontwikkelingsboeken, zelfs op vakantie gaat er een boek mee met ‘leereffect’.  
 • Gezonde voeding is heel belangrijk voor mij, maar ik kan echt geen nee zeggen tegen chocola, taart en ijs. Dan gooi ik met liefde ‘mijn regels’ overboord.  
 • Getrouwd met een gedreven koeienboer en mem van een eigenwijze kleuter. 

klaske@ontwikkel-uitblinkers.nl

at je over Margriet moet weten…

 

 • Ik lijk heel gestructureerd en georganiseerd, maar heb 258 herinneringen in mijn telefoon omdat ik anders mijn kind nog vergeet op te halen….
 • Mega gedisciplineerd in alles wat ik doe. Sporten doe ik 3x in de week, no way dat ik een les oversla.
 • Google-maps is mijn beste vriend, ik onthoud simpelweg de route niet. Zelfs als ik naar kantoor rijd staat de navigator aan ;-).
 • Ik ben een slowstarter in de ochtend en pas aanspreekbaar na twee koppen koffie. Maar na de cafeïne-boost is mijn werktempo niet te stoppen.
 • Super perfectionist, ik kan me enorm af laten leiden als iets niet klopt of verkeerd gespeld staat. Ik ga door totdat echt alle puntjes perfect op de i staan. 
 • Dat ik heel sterk ben…. Mijn PR is namelijk 127,5 kg deadliften.
 • Getrouwd met een handige Henk en mem van twee ondernemende tieners.

margriet@ontwikkel-uitblinkers.nl

Anita van der Veen
13/12/2023
Het afgelopen half jaar heb ik met mijn team een ontwikkeltraject met Margriet & Klaske gedaan. Ik heb overwogen om andere partijen te vragen maar omdat ik gehoord & gezien heb wat de Ontwikkel-Uitblinkers hebben gedaan en uitstralen was mijn gevoel dat zij vanuit hun authenticiteit kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ons team. Wij hebben een team waar veel vertrouwen is en waar we helder voor de bril hebben wat ons doel is. En toch kunnen we nog beter worden door elkaar aan te spreken en elkaar scherp te houden op gemaakte afspraken. Dit was ook de conclusie van het team en met Klaske en Margriet heb ik besproken welke stappen we hierin kunnen zetten om dit te verbeteren. Na de eerste sessie was het voor mij al duidelijk dat mijn gevoel helemaal klopte. Medewerkers vonden het natuurlijk spannend en er was ook enige weerstand. Maar door de manier hoe Klaske en Margriet zaken aanvliegen en doen (o.a. positief, nuchter, pragmatisch, eerlijk, enthousiast), was een ieder erg enthousiast en gedreven om mee te doen aan dit traject. Het resultaat is dat we vanuit openheid en vertrouwen een omgeving hebben gecreëerd waarin het makkelijker is om elkaar feedback te geven en onze samenwerking hebben versterkt. Klaske & Margriet hebben ons handvaten gegeven om onze goede samenwerking vast te houden. Hierdoor hebben medewerkers zelf ideeën en activiteiten bedacht welke we gaan uitvoeren. Mocht je twijfelen om met de Ontwikkel-Uitblinkers in zee te gaan dan is mijn advies, twijfel niet en ga het gewoon doen met de Ontwikkel-Uitblinkers!
Chantal K
07/11/2023
Edwin K
20/10/2023
Wat een geweldig en dynamisch duo vormen Klaske en Margriet! Naast wat inleidende theorie hebben ze de groep, waarin ik ook zat, goed aan het werk gezet. Dat leverde de mooiste gesprekken op en ook heel veel prachtige nieuwe bagage voor de toekomst. Uitwisselen van ervaringen in de groep met daarbij tips, handvatten, overdenkingen en uitdagende stellingen van Klaske en Margriet waren voor mij het meest waardevol. Ik kijk er met veel plezier op terug. Een aanrader voor iedereen!!!
Antje Hooghiem
27/09/2023
Onlangs hebben we binnen het Studententeam van Lefier het ‘Uitblinken als team-traject’ met de Ontwikkel Uitblinkers doorlopen. Het was een intensief, maar heel mooi traject waarin we mooie inzichten hebben gekregen, oa via DISC, en goede gesprekken met elkaar hebben gevoerd. We zijn als team gegroeid door elkaar echt te leren kennen en stil te staan bij ieders rol en verantwoordelijkheid. Het geven en ontvangen van feedback gaat gelukkig ook steeds beter. Er ligt een mooie basis om verder te bouwen aan een succesvol team om dagelijks de huurders van Lefier in een studentenkamer prettig te laten wonen! Klaske en Margriet brengen veel positiviteit en plezier met zich mee, zijn heel enthousiast en hebben oog voor de individu. Ze stellen de juiste vragen en zorgen voor een goede mix van theorie en praktijk. Ik ben erg tevreden en als je samen met je team op een positieve manier wilt werken aan een betere samenwerking dan kan ik De Ontwikkel Uitblinkers absoluut aanbevelen!
Wietske de Jong
22/09/2023
Hele fijne training gehad! Waar ik eerder sceptisch was of ik wel voldoende zou leren en zou worden getriggerd, heb ik heel veel mooie input uit de training kunnen halen die ook daadwerkelijk voor mij relevant is. Bedankt dames!
Elias Wittenberg
19/04/2023
Als team Bewonerszaken Midden-Groningen hebben wij recentelijk samengewerkt met Klaske en Margriet van Ontwikkel-Uitblinkers voor een aantal sessies over teamontwikkeling, feedback en communicatie. Ze hebben ons op een vrolijke en plezierige manier begeleid tijdens het traject. Klaske en Margriet hebben ons geholpen om elkaar beter te leren kennen als team en ons bewust te maken van onze individuele 'kleuren' en hoe we deze het beste kunnen gebruiken om ons werk te verbeteren. Ze hebben ons ook geholpen om te blijven werken aan het geven en ontvangen van feedback en het vieren van onze successen, iets wat we voorheen te weinig deden. Hun aanpak was professioneel, maar ook toegankelijk en plezierig. We bevelen Klaske en Margriet dan ook van harte aan aan iedereen die op zoek is naar deskundige en prettige begeleiding bij teamontwikkelingstrajecten. Dank jullie wel, Klaske en Margriet!
Monique Koobs
31/03/2023
Waardevolle teamdag gehad met dank aan Klaske en Margriet. Goed programma en een ontspannen dag waarop we elkaar als collega's beter hebben leren kennen. Zeker een aanrader om bijv. teamtrajecten/dagen met/via de Ontwikkel Uitblinkers te doen!
Edwin M
14/12/2022
Klaske en Margriet hebben met een positieve, sprankelende en energierijke aanpak de gewenste beweging gerealiseerd in het team Financiën van Thus Wonen. Mooie individuele en als team gezamenlijke groei gerealiseerd.

Wil jij wekelijks een portie inspiratie van ons in jouw mailbox?