Ons aanbod

Uitblinken als team-traject & een vette korting als je snel beslist!

een sterk team dat de organisatie ambities realiseert. eindelijk een team dat staat te springen om samen de doelen te behalen, daar zit jij als manager op te wachten! 

Oké, genoeg frustraties over het team dat de hakken in het zand steekt, het is tijd voor een positief team dat zijn talenten inzet om de organisatie doelen te realiseren. Het is tijd voor positieve energie en een team dat staat te popelen om gezamenlijk doelen te halen. Wij gaan samen knallen!

Wacht niet langer, blijf het niet moedeloos aanzien hoe de mensen in jouw team stroef samenwerken. Het is zonde om talent verloren te laten gaan, zowel voor de teamleden als voor de organisatie. Dit is niet nodig. Een team kan als een geoliede machine werken als jij weet hoe je de mensen in jouw team motiveert, wat hun specifieke talenten zijn en hoe ze ambassadeurs worden. Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw team gaat uitblinken!

De wereld staat nu meer dan ooit op z’n kop, het werken op afstand creeert letterlijk afstand. Ondanks de situatie die om aanpassing vraagt wil jij met jouw team alles er uit halen wat er in zit. Je ervaart dat het nu nog belangrijker is dat het team op elkaar ingespeeld is. En dat elk individu binnen het team gebruik maakt van zijn of haar talenten, zodat ze zelfs vanuit hun eigen huiskamer samenwerken als pro’s. Pak de regie terug door in te zetten op dat sterke team die voorbereid is op elke verandering en hobbel op de weg; futureproof! 

In 9 maanden inspireren en begeleiden we jou en jouw team om een sterk team te bouwen dat succesvol en met plezier de organisatie ambities realiseert. Helemaal futureproof; zowel live als online begeleiden we jou en jouw team intensief, samen zetten we de schouders eronder! 

Hoe ziet het traject er uit?

 • Een keer per maand hebben we een gezamenlijke live sessie van een dagdeel (negen sessies totaal). Alle teamleden, inclusief jij als teammanager, zijn hierbij aanwezig. 
 • Elk teamlid ontvangt een werkboek met opdrachten. Zo werkt ieder voor zich gedurende het traject aan zijn/haar bijdrage aan het sterke team.
 • Jullie krijgen een toffe box die bomvol zit met concrete en praktisch toepasbare werkvormen en tips over hoe jullie de verandering levend kunnen houden. Deze werkvormen kunnen jullie zelf gebruiken tijdens bijvoorbeeld teamoverleggen. Jullie werken hiermee continu samen aan het sterke team. Het geleerde brengen jullie direct in de praktijk. Geen excuus meer om te wachten tot de volgende sessie!
 • Individuele kennismakingsgesprekken waarin elk teamlid een persoonlijke analyse inclusief uitgebreid rapport ontvangt. Met dit rapport heeft elk teamlid inzicht in de individuele kwaliteiten. Plus jullie krijgen als team inzicht in de wijze waarop jullie optimaal met elkaar kunnen communiceren.
 • Persoonlijke coaching voor alle teamleden gedurende deze 9 maanden. Dat zijn er in ieder geval 3 gesprekken (inclusief kennismaking) en naar behoefte kan dit per teamlid worden opgeschroefd. 
 • Om ervoor te zorgen dat jij als teamleider het overzicht bewaart in deze denderende teamtrain staan er  3 persoonlijke sessies met jou als teamleider gepland. Na de eerste live-sessie, na de 4e live-sessie en na de 9e live-sessie. Zodat jij als teamleider volledig kunt meedeinen op het ritme wat we hebben ingezet en we jou van feedback en input voorzien voor een optimaal resultaat. 

We gaan dit traject aan voor 9 maanden, omdat we weten dat deze tijd nodig is om écht patronen te doorbreken en verandering voor elkaar te boksen. 9 sessies en individuele gesprekken… Yes, een hele boel he? En jullie hebben het al zo druk. Maar hey, een verandering gaat niet van de ene op de andere dag, was het maar zo simpel. We kunnen het wel simpel maken, maar we kunnen niet toveren. Gelukkig zijn we lekker praktisch, waardoor het niet alleen blijft bij het leren van nieuwe dingen. Het gaat namelijk om de vertaalslag naar de toepassing in de praktijk. Actie in de taxi! 😉 Want alleen door te doen gaat het lukken om voor eens en altijd dat sterke team te bouwen.  

Dit is wel zo’n beetje hoe het nu is…

 • Samen schouders eronder en gaan, dat is hoe jij met jouw team veranderingen te lijf wilt gaan. Maar je merkt dat je er als een berg tegenop kijkt bij elke aankondiging van een nieuw systeem of een andere werkwijze. Vooral omdat je weet dat die hakken in het zand gaan.
 • Als team hebben jullie doelen te realiseren en die neem jij heel serieus. Echter op het moment dat jullie als team daarin tekort schieten, is er onvoldoende zicht op ieders bijdrage aan dit geheel.
 • Jouw teamleden doen stuk voor stuk hun werk goed, maar houden zich met name bezig met adhoc acties. Dit leidt niet tot die waardevolle bijdrage aan de organisatieambities.
 • Het voelt alsof je grip verliest, grip op jouw team en op wat hen motiveert. Dat wordt nog eens uitvergroot door het hybride werken. De onderlinge verbondenheid mist. En dat frustreert. Deze frustraties zijn voelbaar bij zowel jou als bij jouw teamleden.
 • Je vindt het belangrijk dat talenten centraal staan, omdat je volledig vertrouwt op jouw teamleden. Je hoopt dat ze daarin verantwoordelijkheid nemen en proactief met ideeën komen en zich aanmelden voor projecten. De werkelijkheid is dat jij nog steeds de projecten verdeeld en teamleden zich vastklampen aan hun functieprofiel en bijbehorend takenpakket.
 • Jij gelooft in de kansen en mogelijkheden van jouw team en weet dat het uitblinkers zijn. Maar toch wordt die potentie niet ingezet om een sterk staaltje teamwork neer te zetten

Hoe lang blijf je nog vanaf de zijlijn gefrustreerd toekijken zonder verbetering te zien? Jouw ambities staan haaks op deze situatie… voor je het weet word je ook die vastgeroeste manager. Je weet heel goed wat je wilt met jouw team, maar krijgt het niet voor mekaar. No worries; wij gaan jou en jouw team leren om in 9 maanden een sterk team te bouwen dat succesvol en met plezier de organisatie ambities realiseert.

Wij weten dat dit is hoe je het graag zou zien…

 • Een team dat focust op de voordelen van een verandering. Daardoor staat jouw team te springen om hier als team aan te werken!
 • Jouw team staat synoniem voor een geoliede machine; samen zorgt het team voor resultaat. Adhoc situaties verdwijnen naar de achtergrond omdat de focus is op de eindbestemming.
 • Elke dag stortten teamleden zich vol overgave op hun werk omdat ze vanuit hun tenen voelen welke waarde zij iedere dag leveren aan de organisatieambities.
 • Een cultuur waar successen en fouten worden gevierd, waar gedachten en gevoelens worden gedeeld en jij (weer) op de stoel zit van coach en facilitator. Weg met die controledrang.
 • Teamleden pakken verantwoordelijkheid, kijken verder dan hun eigen ‘pakkie an’ en maken gebruik van elkaars kwaliteiten en expertise. Daarmee lossen ze samen de shit op en staan ze sterk!
 • Een teamspirit a la ‘Whatever it takes.’ Waarbij ze het beste uit elkaar halen, dat stapje extra zetten om verwachtingen te overtreffen en door het vuur gaan voor elkaar.

Laat ons raden? Je zit nu op het puntje van je stoel omdat bovenstaande echt is wat jij wil met jouw team. Laten we dan ook nu spijkers met koppen slaan en gaan met die banaan. 

 

Zijn dit vragen waar je mee rond loopt?

 • Hoe krijg ik het teamlid mee dat bij de geringste verandering tegengas geeft?
 • Medewerkers staan nu vaak aan mijn bureau, maar het liefst zie ik dat ze elkaar feedback geven of opzoeken. Hoe krijg ik dat voor elkaar?
 • Hoe vertaal ik nou de missie van de organisatie naar hele concrete doelen? En dan zo dat de teamleden zich hieraan kunnen en willen committeren…?
 • Hoe zorg ik er voor dat mijn teamleden elkaar opzoeken om te sparren, en dat ze snappen dat ze elkaar nodig hebben om het beste resultaat te bereiken?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn teamleden zelf de regie pakken en ‘in the lead’ zijn als het gaat om hun ontwikkeling binnen het team?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ideeën met enthousiasme worden onthaald, in plaats van dat we tijdens teamoverleggen altijd op tegengas stuiten? Of nog beter… als teamleden vol overgave zelf met de meest creatieve ideeën komen? 

Waar gaan we tijdens het traject concreet mee aan de slag?

Positieve kracht
Jullie hebben ongetwijfeld al bakken aan ervaring en bomvol talenten in huis. Bescheiden als de meesten van ons zijn, zetten we dit vaak niet centraal. Dat gaan wij dus wel doen! Wij moedigen het talent aan en maken het teampotentieel inzichtelijk. Jullie weten straks van elkaar waar jullie talenten liggen, en waar niet. Want ook dat is belangrijk als je een sterk team wilt bouwen.

Positieve mindset
Tijdens dit thema hebben we het over mindset. Klinkt vaag? Is het niet! Het gaat over doen waar je goed in bent en denken in kansen en mogelijkheden. Hebben jullie in het team soms van die momenten dat jij of je collega de hakken in het zand zet? Dit gaan we anders doen. No worries, dit doen we met oprechte aandacht en vanuit de beste intenties. Omdat we weten dat het soms nodig is om patronen te doorbreken. En die hakken…?? Die gaan uit het zand. ?

Persoonlijk leiderschap
Het kan niet anders dan dat het bij teamwork ook over jou gaat. Jij bent immers onderdeel van het team. En dus heb jij invloed. Binnen het team, en ook als het gaat om jouw functie. Want die talenten he… hoe tof is het als dat centraal staat in plaats van jouw functieprofiel? Ook gaat het tijdens dit thema over het vergroten van autonomie en zelfsturend vermogen.

Toekomstfocus
If you can dream it, you can do it…! Tijdens dit thema dromen we van de ideale toekomst, en vertalen we de organisatie missie naar de team purpose. Maar dan wel met beide benen op de grond. Want we houden niet van zweverige shit, maar wel van lekker nuchter. Die toekomst gaan jullie zeker voelen, vanuit jullie tenen. Jij, en jullie als team.
Team-DNA
We schetsen de ultieme voorwaarden voor de ideale omgeving waarin jullie als team continu kunnen uitblinken. Wat heb jij en jullie daarvoor nodig? Eén van die voorwaarden is vertrouwen, dat kan niet missen. Ook draait het om de dialoog, waarin jullie nieuwsgierig en zonder oordeel met elkaar in gesprek zijn. Geen gedoe of oude koeien uit de sloot halen, maar met begrip en waardering voor elkaar.
Teamspirit
Dat magische gevoel van betrokkenheid en eenheid. Het gevoel dat jullie bij elkaar horen en dat jullie blij zijn dat jullie onderdeel uitmaken van dit sterke team. Waar het af en toe best mag schuren, omdat jullie gaan voor het allerbeste resultaat. En waar jullie je ook kwetsbaar durven op te stellen, omdat jullie weten dat jullie voor elkaar klaar staan.

Dit is het traject vooral niet

 • Wil je eerst allerlei analyses of diepgaand onderzoek voordat we los gaan? That’s not us! Wij houden niet van het uitvoeren van ellenlange onderzoeken voordat we starten. We zijn praktisch en to the point. Door te starten zetten we de verandering al in gang!  
 • Geen focus op procesmatige zaken, wij hebben oog voor de mens; die staat centraal. Want dat bepaalt het succes van dit team-traject!

Overzicht van het resultaat na het Uitblinken als team-traject

Als we zo intensief gaan samenwerken tijdens dit 9-maanden traject, dan willen jullie natuurlijk wel een overzicht van het concrete resultaat:

 • Jullie vormen samen een sterk team dat met plezier samenwerkt en de doelen behaalt!
 • De missie van de organisatie hebben jullie vertaald in de team purpose. En die hebben jullie weer verder geconcretiseerd in teamdoelen. Jullie weten dus heel concreet welke bijdrage jullie leveren aan de missie van de organisatie, én aan de teamdoelen. Omdat deze teamdoelen zo helder zijn en jullie je hieraan hebben gecommitteerd, halen jullie ze ook. Prettige bijkomstigheid; het geeft gewoon ook een goed gevoel als jullie bijdrage zinvol is. 
 • Als er een change of plan is, zijn jullie voorbereid. Deze veranderingen overkomen jullie niet langer, omdat jullie zelf de regie pakken. Jullie werken proactief en kunnen op tijd bijsturen. Jullie zijn als sterke team voorbereid op de toekomst. Futureproof noemen wij dat.
 • Er gaat een mega aantrekkingskracht uit van jullie sterke team! Jullie zijn trots dat jullie onderdeel uitmaken van het team. Jullie werken vol toewijding en nemen verantwoordelijkheid.
 • Creatieve ideeën borrelen op, omdat het bijna voelt alsof jullie mede-ondernemers zijn.
 • Uit tal van onderzoeken blijkt dat teamleden die bevlogen werken, meer werkplezier ervaren. Dat heeft weer een positief effect op de betrokkenheid en motivatie. En als we dan toch bezig zijn met die effecten uit onderzoeken, dan noemen we meteen ook dat het ziekteverzuim daalt en de productiviteit stijgt.
 • Jullie hebben duidelijk zicht op je eigen talenten, en kunnen hiermee het verschillend-zijn productief maken. Doordat Jullie elkaars kwaliteiten, expertise en intenties kennen, waarderen jullie elkaar. Jullie zien de toegevoegde waarde van samenwerken als sterk team. Ow ja, al die krachten bundelen we, zodat jullie het teampotentieel in kaart hebben!

   

Investering voor het Uitblinken als team-traject

In 9 maanden bouw je een sterk team… We kunnen ons voorstellen dat je bijna niet kunt wachten om hiermee te starten. De prijs voor dit team-traject bedraagt normaal gesproken 19.797,- euro (exclusief btw en locatiekosten) voor een team van maximaal 10 personen.  Maar jij kan die vette korting in the pocket slepen; de prijs voor het team-traject bedraagt voor jou 18.000 euro.  
Bestaat jouw team uit meer personen? Geen probleem, ook dan is het traject mogelijk, we maken dan graag een voorstel op maat (en ook dan krijg je de korting als je snel beslist ;-)). 

  FAQ

   

  Mag ik als manager meedoen met het traject?
  Ja, juist! Omdat je onderdeel bent van het team en omdat we open en transparant met elkaar aan de slag zijn.
  Kan het traject ook volledig online worden gegeven?
  Jazeker dat kan, echter voor een optimaal resultaat adviseren wij om de live-dagen ook echt live te doen.
  Mijn teamleden zijn stuk voor stuk toppers, hebben wij teamontwikkeling nodig?
  Ook als jullie met plezier samenwerken is het nodig om te blijven bouwen aan een optimale samenwerking. Het is juist  belangrijk om daar in te investeren, zodat je ervoor zorgt jullie een sterk team blijven.
  We hebben net een paar nieuwe medewerkers aangetrokken, is het dan handig om nu te starten?
  Jazeker, dat is juist een goed moment om te bouwen aan een sterk team. Het is een mooi vertrekpunt om met teamontwikkeling aan de slag te gaan!
  Jullie zijn gevestigd in Friesland. Begeleiden jullie ook teams in de rest van Nederland?
  We begeleiden veel teams in Friesland en het Noorden, maar zijn niet gebonden aan deze regio. We komen graag op locatie!

  Ja, kom maar op met het Uitblinken als team in 9 maanden traject!

  Wil jij wekelijks een portie inspiratie van ons in jouw mailbox?