Ons aanbod

Uitblinken als teamleider - programma

In 4 maanden een knalsucces maken van jouw rol als teamleider!

Klaagzangen, moeilijke gesprekken, teamdynamiek, al die mensen met zoveel wensen..  Men, this shit is for real. 
Je bent al een tijdje onderweg als teamleider en dat is uitdagend en leuk, maar de onzekerheid slaat af en toe flink toe. Met name als gaat om de teamdynamiek ben je zoekende.
Je wilt het graag goed doen en jezelf niet laten kennen.. En het zelf fiksen.

We leven in een snelle wereld. Alles verandert in rap tempo en dat vraagt veel van jou als teamleider. Veel personeelswisselingen, organisatieveranderingen en dat doet een beroep op jouw soft skills. Aandacht voor jouw teamleden is key. De groei van jouw team begint bij jou. Tijd dus om niet langer te worstelen, maar om je rol als teamleider te ownen!

 

 Is this you?

 • Je moet veel ballen in de lucht houden als teamleider, het voelt af en toe overweldigend. Slecht nieuws-gesprekken, zieke medewerkers, conflicten in je team… Hoe houd je jezelf staande? Je vindt, voelt, denkt dat je dit zelf moet fiksen, dus modder je lekker door en dat kost je intussen al wel bakken met energie en misschien nog wel meer.
 • Je wilt het gewoon heel graag goed doen voor jouw team en dat maakt je heeeuull onzeker. Want je wilt niet falen. Niks mis met een stukje onzekerheid.. Alleen, waarschijnlijk zit jouw ego aan het stuur en ziet jouw team niet de ‘real you.’  
 • Inhoudelijk ben je sterk, je bemoeit je dus nog best veel met die inhoud, want daarin kun je jezelf laten zien.  Je worstelt nog met jouw rol als coach en facilitator, juist omdat die inhoud lonkt, maar je wilt je soft-skills versterken, zodat je samen met jouw team kan groeien en uitblinken.
 • Shit, niet al jouw teamleden zitten te wachten op (jouw) nieuwe ideeën en veranderingen. Klaagzangen en de hakken in ’t zand… Je doet heel hard je best om hier tegen in te gaan; zeg maar doei tegen jouw werkplezier.

  En dit is hoe je het voor je ziet..

 • Dat welke keuze je ook maakt, deze vanuit zelfvertrouwen wordt gemaakt. Omdat je erop vertrouwt dat je het goed doet en omdat je weet dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken ;). 
 • Geen masker, maar je authentieke zelf. Waarbij je jouw ‘kwetsbaarheid’ omarmt en dit gebruikt als power. 
 • De inhoud aan de experts in jouw team overlaten, en vooral bezig zijn met het coachen en faciliteren van jouw team. 
 • Teamleden die verantwoordelijkheid nemen en in the lead zijn, veranderingen omarmen en jij eindelijk kan doen waar je blij van wordt en waar je voor bent aangenomen. 

Hoe ziet het eruit? 
– 5 live dagen op locatie met elke dag een specifiek thema: denk aan jouw powers, positionering, ego vs authentiek, belemmerende overtuigingen, f*ck-ups, groei van jou en jouw team. You name it! We gaan niet alles verklappen, maar vertrouw ons maar dat het goed komt ;).
– Iedere maand is er een implementatiecall met de groep van 1 uur over het thema dat we tijdens de live-dag behandeld hebben, omdat alleen ‘weten’ niet genoeg is. Het gaat om de implementatie en de consistentie. 
– een groep collega teamleiders van max. 12 personen want wij geloven in de kracht van een groep. Veel meer kennis, veel waardevolle vragen waar je zelf nooit op gekomen was, nog meer inspiratie van mede-teamleiders… Deze live-dagen worden fantastisch!
– een exclusieve app-groep waarin je deelt, vraagt en verbindt. Je kunt je vragen tussentijds dus ook hier droppen, zodat wij en collega-teamleiders met je mee kunnen sparren/denken. 
– elke week een viermoment in de groepsapp, zodat je bewust stilstaat bij jouw groei. 

Het resultaat:
Na deze 4 maanden ben jij in staat om je rol als teamleider te ownen, door dichtbij jezelf te blijven, maar wel vanuit een gezonde dosis zelfvertrouwen. 

 • Door jezelf sterker te positioneren, haal je het beste uit jezelf en daarmee het beste uit jouw team zodat jullie samen topresultaten neerzetten. 
 • Je zorgt voor een veilige sfeer, waarin iedereen elkaars verschillen respecteert en waardeert;  de basis voor een “Uitblink-team.”
 • Door jouw sterke optreden creëer je een team dat in the lead is en vanuit eigenaarschap zich verantwoordelijk voelt voor jullie teamresultaat. 
 • Je kunt het verschillend zijn productief maken en werkt daarmee aan een cultuur en omgeving waarin jullie groeien met elkaar.  

Do we need to say more?

 

 

Wanneer?
De data volgt in 2024

Locatie:
Locatie volgt in 2024

 Investering:
2497 euro exclusief btw 

 

Wil je weten of dit programma voor jou het juiste is op dit moment? Of heb je andere vragen? We adviseren jou dan graag, mail ons op info@ontwikkel-uitblinkers.nl

FAQ

Het lukt me niet om alle sessies bij te wonen, is dat erg?
Nee, als je er live bij kunt zijn; doen. Maar je kunt of online aanhaken, of de replay van de dag terugkijken. Je mist dus niks, ondanks dat je er wellicht niet bij kunt zijn.

Waarom is dit een groepsprogramma?
De waarde van een groep is underrated. Je krijgt dubbel zoveel waarde voor de prijs doordat we dit programma in een groep doen. Er zit namelijk zoveel talent, kennis en expertise in de groep. Je kunt juist leren van de vragen die anderen stellen.

Anita van der Veen
13/12/2023
Het afgelopen half jaar heb ik met mijn team een ontwikkeltraject met Margriet & Klaske gedaan. Ik heb overwogen om andere partijen te vragen maar omdat ik gehoord & gezien heb wat de Ontwikkel-Uitblinkers hebben gedaan en uitstralen was mijn gevoel dat zij vanuit hun authenticiteit kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ons team. Wij hebben een team waar veel vertrouwen is en waar we helder voor de bril hebben wat ons doel is. En toch kunnen we nog beter worden door elkaar aan te spreken en elkaar scherp te houden op gemaakte afspraken. Dit was ook de conclusie van het team en met Klaske en Margriet heb ik besproken welke stappen we hierin kunnen zetten om dit te verbeteren. Na de eerste sessie was het voor mij al duidelijk dat mijn gevoel helemaal klopte. Medewerkers vonden het natuurlijk spannend en er was ook enige weerstand. Maar door de manier hoe Klaske en Margriet zaken aanvliegen en doen (o.a. positief, nuchter, pragmatisch, eerlijk, enthousiast), was een ieder erg enthousiast en gedreven om mee te doen aan dit traject. Het resultaat is dat we vanuit openheid en vertrouwen een omgeving hebben gecreëerd waarin het makkelijker is om elkaar feedback te geven en onze samenwerking hebben versterkt. Klaske & Margriet hebben ons handvaten gegeven om onze goede samenwerking vast te houden. Hierdoor hebben medewerkers zelf ideeën en activiteiten bedacht welke we gaan uitvoeren. Mocht je twijfelen om met de Ontwikkel-Uitblinkers in zee te gaan dan is mijn advies, twijfel niet en ga het gewoon doen met de Ontwikkel-Uitblinkers!
Chantal K
07/11/2023
Edwin K
20/10/2023
Wat een geweldig en dynamisch duo vormen Klaske en Margriet! Naast wat inleidende theorie hebben ze de groep, waarin ik ook zat, goed aan het werk gezet. Dat leverde de mooiste gesprekken op en ook heel veel prachtige nieuwe bagage voor de toekomst. Uitwisselen van ervaringen in de groep met daarbij tips, handvatten, overdenkingen en uitdagende stellingen van Klaske en Margriet waren voor mij het meest waardevol. Ik kijk er met veel plezier op terug. Een aanrader voor iedereen!!!
Antje Hooghiem
27/09/2023
Onlangs hebben we binnen het Studententeam van Lefier het ‘Uitblinken als team-traject’ met de Ontwikkel Uitblinkers doorlopen. Het was een intensief, maar heel mooi traject waarin we mooie inzichten hebben gekregen, oa via DISC, en goede gesprekken met elkaar hebben gevoerd. We zijn als team gegroeid door elkaar echt te leren kennen en stil te staan bij ieders rol en verantwoordelijkheid. Het geven en ontvangen van feedback gaat gelukkig ook steeds beter. Er ligt een mooie basis om verder te bouwen aan een succesvol team om dagelijks de huurders van Lefier in een studentenkamer prettig te laten wonen! Klaske en Margriet brengen veel positiviteit en plezier met zich mee, zijn heel enthousiast en hebben oog voor de individu. Ze stellen de juiste vragen en zorgen voor een goede mix van theorie en praktijk. Ik ben erg tevreden en als je samen met je team op een positieve manier wilt werken aan een betere samenwerking dan kan ik De Ontwikkel Uitblinkers absoluut aanbevelen!
Wietske de Jong
22/09/2023
Hele fijne training gehad! Waar ik eerder sceptisch was of ik wel voldoende zou leren en zou worden getriggerd, heb ik heel veel mooie input uit de training kunnen halen die ook daadwerkelijk voor mij relevant is. Bedankt dames!
Elias Wittenberg
19/04/2023
Als team Bewonerszaken Midden-Groningen hebben wij recentelijk samengewerkt met Klaske en Margriet van Ontwikkel-Uitblinkers voor een aantal sessies over teamontwikkeling, feedback en communicatie. Ze hebben ons op een vrolijke en plezierige manier begeleid tijdens het traject. Klaske en Margriet hebben ons geholpen om elkaar beter te leren kennen als team en ons bewust te maken van onze individuele 'kleuren' en hoe we deze het beste kunnen gebruiken om ons werk te verbeteren. Ze hebben ons ook geholpen om te blijven werken aan het geven en ontvangen van feedback en het vieren van onze successen, iets wat we voorheen te weinig deden. Hun aanpak was professioneel, maar ook toegankelijk en plezierig. We bevelen Klaske en Margriet dan ook van harte aan aan iedereen die op zoek is naar deskundige en prettige begeleiding bij teamontwikkelingstrajecten. Dank jullie wel, Klaske en Margriet!
Monique Koobs
31/03/2023
Waardevolle teamdag gehad met dank aan Klaske en Margriet. Goed programma en een ontspannen dag waarop we elkaar als collega's beter hebben leren kennen. Zeker een aanrader om bijv. teamtrajecten/dagen met/via de Ontwikkel Uitblinkers te doen!
Edwin M
14/12/2022
Klaske en Margriet hebben met een positieve, sprankelende en energierijke aanpak de gewenste beweging gerealiseerd in het team Financiën van Thus Wonen. Mooie individuele en als team gezamenlijke groei gerealiseerd.

Wil jij wekelijks een portie inspiratie van ons in jouw mailbox?