Ons aanbod

Masterclass (online)- Creëer in 4 stappen een veilige sfeer om open en eerlijk te communiceren met elkaar

Online interactieve masterclass met collega-teamleiders waar je kennis & inspiratie krijgt over hoe jij ervoor kunt zorgen dat het in jullie team de normaalste zaak van de wereld is om open en eerlijk te communiceren met elkaar. 

Als team succesvol zijn en blijven vraagt om ultieme samenwerking. Leren van elkaar en elkaar versterken. Elkaar feedback geven omdat jullie daarmee kunnen groeien. Klinkt fantastisch, maar wees eens heel eerlijk; hoe gaat dat in de praktijk in jullie team?

Waarschijnlijk hebben jullie het ‘heeuull gezellig’ met elkaar, maar praten jullie ondertussen meer over elkaar dan met elkaar. Zo’n harmonieus team, waar de lieve vrede wordt bewaard. Feedback? Echt zeggen wat er speelt? Nee hoor, jullie zijn veel te lief voor elkaar om dat gesprek aan te gaan. 

Wil jij dat patroon doorbreken? Meld je dan aan voor deze online masterclass waar je kennis & inspiratie krijgt over hoe jij zorgt voor een veilige sfeer in jouw team, waarin open en eerlijke communicatie de standaard is. 

 

Herken je dit?

  • Feedback geven in jullie team is best een dingetje… Als teamleden iets vinden van hun collega, vinden ze het rete-spannend om dit daadwerkelijk te uiten tegen die collega. Ze bewaren eerder die lieve vrede en steken hun kop in het zand. Maarre pas op; die bom kan ook ‘es barsten.
  • Roddelen is misschien net too much, zo erg is het nou ook weer niet (hopen we voor je ;-)). Maar je weet dat jouw teamleden over elkaar praten in plaats van met elkaar. Akkefietjes & irritaties worden bij het koffiezetapparaat besproken met de ander, maar niet zozeer met de collega waar het om gaat. Dat kan toch anders?!
  • Als jij, of een van je teamleden een ‘fout’  ontdekt, duikt iedereen weg. It wasn’t me is het credo. Terwijl jij juist wil dat er een cultuur is waar we leren van elkaars fouten en iemand zonder gene zijn fout opeist ;). 
  • Je merkt dat er een negatieve associatie hangt aan het woordje ‘feedback’. Terwijl feedback zowel positief als opbouwend bedoeld is. Het gaat vooral over elkaar waarderen. En als je ergens mee zit maar dat niet deelt met de ander, ontneem je de ander ook de kans om te groeien. 
  • Eigenlijk is iedereen gewoon heel lief voor elkaar, waardoor ze het echte gesprek uit de weg gaan. Terwijl ze daar nou juist van groeien, als individu en als team. Als ze dan ’s wat teruggeven, gaat het vaak om cijfers & getallen, of juist de punten & komma’s. Je kent dat vast; muggenziften over die punten & komma’s terwijl het juist gaat om het grotere plaatje. Dat wat er toe doet. En juist dat laten jullie buiten beschouwing.

De online masterclass biedt…

  • De 4 stappen die nodig zijn om die veilige sfeer te creëren zodat open en eerlijke communicatie de nieuwe status quo wordt 
  • Hoe je als team elkaar feedback kunt geven, waarbij je recht doet aan de ander en vanuit nieuwsgierigheid & waardering met elkaar in gesprek bent.
  • Je krijgt direct advies op jouw vraagstukken & uitdagingen.
  • Inzicht in de veelgemaakte f*ck-ups, zodat je vooral ook weet wat je niet moet doen 😉

Wat kun je van ons verwachten?

– Frisse blik en inspiratie
– Zoals je van ons gewend bent; een hoog tempo & berg energie, ook tijdens deze online sessie
– Tips & adviezen op de uitdagingen waar jij mee worstelt
– Interactie met collega-teamleiders

Het resultaat:
Na deze online masterclass weet je hoe jij als teamleider een veilige sfeer kunt creëren zodat jouw teamleden het eerlijke gesprek met elkaar voeren.  Hiermee pakken jullie samen verantwoordelijkheid en zorgen jullie voor meer onderlinge verbinding en betrokkenheid.  Dat is de basis om als team vol positieve energie gezamenlijk doelen te realiseren. Deze masterclass zorgt ervoor dat jij weet aan welke knoppen je kunt draaien om te zorgen voor die omgeving waarin jullie groeien & ontwikkelen.

Wanneer?
Donderdag 26 januari van 16.00 tot 17.00 u

Investering:
De masterclass is helemaal gratis en voor nop! 

 

Wat zeggen klanten?
UITBLINKERS INSPIRATIE

Wil jij leiderschap in jouw team vergroten?