Vanochtend in de auto moest ik denken aan Caroline van der Plas. Je kent haar vast? De vertegenwoordigster van de Boeren Burger Beweging. Even los van waar de partij voor staat, want ik ben als vrouw van een boer natuurlijk enigszins gekleurd, is deze Caroline echt een aanwinst voor de politiek. Ze wordt ook wel een frisse wind, de Dark Horse, De binnenhofbestormster genoemd… En waarom? Zij gebruikt haar boerenverstand. Spreekt in gewone, duidelijke taal en windt er geen doekjes om.
Laatst brak ze in een vergadering in omdat het zo off-topic was en ze dan wel wat anders te doen had. Ik geniet daarvan. Ze zijn in Den Haag namelijk ontzettend goed in ‘lullen.’ Grote, prachtige politiek correcte verhalen in plaats van het echte, ongecensureerde verhaal.

“Gebruik je boerenverstand”  is een alom bekende uitspraak. Volgens Van Dale ‘het gewone, gezonde verstand.’ Het is mooi om te zien dat Caroline als vertegenwoordiger van o.a. boeren, haar boerenverstand gebruikt. Net als de boer.
Een boer heeft geen tijd om te wikken en te wegen, vele plasjes erover te doen of het nog even in de ijskast te zetten. De komende dagen wordt het mooi weer? Oké, top dan gaan we vandaag maaien. En hup de hele planning gaat om. Niet te moeilijk doen; beslissen en door. Terwijl juist diezelfde boeren tegenwoordig met eindeloos veel regels en wetgeving te maken hebben.

Wij komen het regelmatig tegen… Yes, we willen graag met het team aan de slag! En vervolgens zijn we een half jaar verder en is er nog steeds een plan, maar is de actie ver te zoeken… Want we zijn nog steeds aan het wikken en wegen. Is dit het juiste moment? Organisatiebreed willen we ook wat doen, dus daar wacht ik nog even op…. Ohhjeej, C staat wederom in de weg…
In tijden waarin verandering de constante factor is, kun je niet wachten op hoe het er ‘ongeveer’ uit gaat zien. Je moet vooruit lopen op de troepen, beslissingen nemen en doorpakken. Want dan ben je voorbereid op de toekomst. Niet door te wikken en wegen en te overleggen. Betekent dat dan altijd dat de beslissing juist is? Nee, zeker ook daar geen garanties. Maar beter een foute keuze, dan geen keuze… Want dan gebeurt er helemaal niks. Gewoon je boerenverstand gebruiken.

Dus ben jij ook klaar met denken en klaar voor doen?  Meld je dan nu aan voor een gratis actie-sessie waarin je in ieder geval 3 gouden tips ontvangt om het denken te doorbreken. Gewoon boerenverstand; lekker praktisch dus!